Тортиля

„Tortilla de patatas“ или известна още като „испанска тортиля“ или „испански омлет“  е едно от най-вкусните  ястия които може да ни предложи испанската кухня.
Популярното ястие е лесно за приготвяне и е с изключителен вкус.
Може да опитате.

Print Recipe
Тортиля
испански омлет
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Категория Мезета и разядки
Кухня Испанска
Време за подготовка 5 Минути
Време за готвене 10 Минути
Порции
Продукти
Категория Мезета и разядки
Кухня Испанска
Време за подготовка 5 Минути
Време за готвене 10 Минути
Порции
Продукти
Гласове: 0
Оценка: 0
You:
Rate this recipe!
Print Recipe
Инструкции
  1. Обелете и нарежете картофите на кубчета по около 1 см. В по-дълбок тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина на средна температура, добавете картофите и нарязаният на ситно лук и задушете да тяхното омекване. Извадете, отцедете и оставете настрана.
  2. Разбийте яйцата в дълбока купа и добавете картофите към тях, овкусете.
  3. Сместа от картофи и яйца изсипете в загрят тиган. След около 2 минути оформете краищата и похлупете, гответе още около 5-6 минути. Обърнете сместа с помощта на капак или чиния с размера на тиган. Оформете отново и похлупете. След още 5-6 минутки махнете от огъня и поднесете в подходящ съд.
  4. Един млечно чеснов сос би бил идеално допълнение към това ястие но испанците още не го знаят.
  5. Честито и добър апетит!
Сподели тази рецепта

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply