Уиски

2-300x225

За вредата от алкохола знаят всички. Консумацията на уиски, както и приемът на друг алкохолен продукт, в несъобразени количества, може да навреди на вашия организъм. Алкохолът оказва токсично действие върху клетките, особено на главния мозък. Вследствие на това се влошава зрението, говорните способности и координацията на движенията. Той забавя и променя много биологични процеси в човешкото тяло, изключително е опасен за черния дроб и бъбреците.

Въпреки всички вреди, които нанася на организма, алкохолът, употребяван в разумни количества може да бъде, освен приятен, и полезен.

Всеизвестно е, че в малки дози той намалява стреса. Природните микро примеси, които остават след дестилацията, могат да оказват защитно действие на организма като го предпазват от токсичното влияние на чистия алкохол.

В малцовото уиски има елагова киселина, която наричат „портиер на свободни радикали”. Това се обяснява с факта, че тя унищожава потенциалните ракови клетки в организма, които се оказват под пагубното влияние на свободните радикали.

В малки количества, уискито предпазва от остеопороза. В него има високо съдържание на соли и йод, което е благоприятно за дейността на щитовидната жлеза. Използва се като профилактично средство срещу инфекциозни заболявания и като дезинфектиращо при хирургични манипулации.

За да обобщим казаното за ползата и вредата на уискито, ще определим две основни правила:

– Като всички алкохолни продукти, и този трябва да се консумира с мярка.

– При закупуване на продукта, обръщайте внимание на производителя, защото, в противен случай, рискувате да получите некачествен алкохол.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода0.0мл.
Белтък0.0гр.
Въглехидрати0.0гр.
Мазнини0.0гр.
Калории220кал.
Витамини и минерали
йод

framar.bg,senzacia.net

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login