Украсете с любов коледните сладки

Глазура:
200 г пудра захар
3 капки лимонов сок
3 с.л. прясно мляко
50 г захарни перлички
4 капки сладкарски бои


За декорацията се изсипва пудрата захар в голяма купа и се добавят няколко капки лимонов сок и няколко супени лъжици прясно мляко. Колкото повече прясно мляко се добавя, толкова по-рядка става глазурата и по-бавно изсъхва. Разбърква се добре и получената смес се разделя в 5 малки купички. Добява се по една капка течни сладкарски гел бои – червено, зелено, жълто и синьо. Последната купичка си остава бяла.

Когато меденките се изпекат, трябва да изстинат напълно преди нанасянето на глазурата. С помощта на нож или малка шпатулка меденките се намазват от едната им страна. Може да се използва нож, за да се рисува по вече нанесената глазура. Използват се декоративни захарни перлички за украса – докато още не е изсъхнала глазурата се поставят отгоре и след като тя изсъхне, те остават залепени за нея.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login