В компанията на доайените Жак Пепен и Джулия Чайлд

Компанията на доайените Жак Пепен и Джулия Чайлд винаги е приятна, нещо като среща със стари приятели. На фона на претенциозните кулинарни моди, Чайлд и Пепен предлагат ненатрапчивия чар на класиката. Всеки голям готвач започва с френска кухня, мнозина се връщат към нея, когато опитат и се отегчат от различни школи.

JandJCrop_300dpi

Чайлд и Пепен ни я представят в един лесен за ползване, домашен вариант. Те са ценен източник на проверени кулинарни рецепти, но онова, което се помни, са забавните реплики, които си разменят. Джулия е по-претенциозната, Жак внася безгрижие и не се колебае да опрости техниката. И двамата се съгласяват, че най-важно е да си запазим радостта от вкусното хапване и неговото приготвяне. Съгласни са и за друго: не трябва да се колебаем да адаптираме рецептите според собствените си предпочитания.

Накрая Жак Пепен разкрива една тайна: „Бургери се пекат най-добре в къщата на съседа, за да остане у нас чисто.” Имайте го предвид, когато започнат полуфиналите на Световното.

А дотогава гледайте „Мисис Чайлд, мосю Пепен – кулинарна класика за всеки ден“ от 22.00 ч. през седмицата и от 23.00 в почивните дни по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login