Веган тарт

tart-4

Съставки:
За блата:

100 г елда флейк
3 с.л. ленено семе
3 с.л. сусамов тахан
3 с.л. стафиди

За крема:

4 с.л. кокосов крем или кокосово масло
4 с.л. сусамов тахан
2 с.л. лешников тахан
2 с.л. мед
2 с.л. стафиди

зрънцата от 1 нар за поръсване

Начин на приготвяне:
Смесваме съставките за блата и ги разбиваме в кухненски робот. Застиламе с получената смес дъното на средна по големина тавичка, като притискаме хубаво, за да се получи стегната основа. Прибираме тавата в хладилника за 1 час.
Смесваме съставките за крема в блендер или кухненски робот и ги смиламе хубаво, докато получим кремообразна смес. Разпределяме крема върху блата, поръсваме отгоре със зрънца нар и оставяме тавичката в хладилник за 3-4 часа.
Получава се един чудесен десерт, който същевременно не е прекалено сладък, а зрънцата нар придават чудесна кисела нотка, която гъделичка вкусовите рецептори. Обичам да го хапвам и за закуска, защото таханът е доста питателен и дори едно малко парченце ме засища до обяд.
Поздрави с пожелания за много усмивки! 🙂
Това е един неустоим тарт от Кристина Георгиева – Здравей

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login