Великден с Жак Пепен

Може би не знаете, но знаменитият готвач Жак Пепен има магистратура по френска литература. Сигурно на това дължи доброто познаване на класиката, от която с лекота цитира следното откровение на своя колега Бриа Саварен:
„Удоволствията от храната могат да са част от всички останали удоволствия, а и остават най-дълго, за да утешават човека тогава, когато останалите наслади го напуснат.“

Pepin-1

Саварен го е казал през 18 век, но времето с нищо не е променило значението и смисъла на неговото кредо, изповядвано и от Жак Пепен.

Пепен е менторска фигура за мнозина, ценен помощник в делник и празаник. Допитайте се до него и преди напрегнатата празнична подготовка. Мосю Жак ще ви помогне да организирате специалната Великденска трапеза.

2009_jacques_pepin

Във „Великден ала Жак Пепен“ на маестрото асистира дъщеря му Клодин и двамата ни превеждат през всички етапи на подготовката – от празничната кошница с хайвер и водка за приятели, до агнешкото и десерта, който разбира се, е вариация на тема яйца.
Ако ви се изпробва нещо различно, под вещото ръководство на клана Пепен можете да опитате сьомга със свеж сос от киселец, бакла „Нейрон“ или обикновен пай с праз и гъби, доколкото при Пепен има нещо обикновено.

Каквото и да изберете, бъдете на Великден с Жак Пепен, гледайте специалните великденски епизоди във вторник от 9.30, сряда от 15.00, четвъртък от 19.30 и петък от 22.30 ч.

Хубави празници с Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login