Великолепния китаец: „Лютите чили сосове са кетчупът в азиатската кухня!”

Simply Ming - Season 6

„Лютите чили сосове са кетчупът в азиатската кухня!” След толкова интригуващ увод няма как да не проследим цялата сесия на Великолепния китаец.  Мин Сай ни развежда из основните люти сосове в китайската, тайландската, корейската и японската кухня.

Лютото повдига настроението и засилва метаболизма. В лютите чушки има повече витамин С отколкото в лимоните.  А в Азия той замества кетчупа и вероятно това е една от причините там да живеят по-дълго.
Добре подлютено и най-обикновеното  и незабележително ястие, ще се превърне в  интригуващо блюдо. Освен това сосът самбал, който Мин Сай предлага, ще ни пази от така актуалните настинки и грипове.

Както винаги при Великолепния китаец готвенето следва една приятна хореография – Мин приготвя лют сос самбал – нищо сложно няма в направата му, уверете се сами, а после го използва върху най-различни ястия от азиатската и европейската кулинарна традиция. Хубавото на соса самбал е, че се приготвя за минути, а може да изтрае няколко месеца в хладилника. Вероятно обаче ще се изяде много преди да му мине срокът.

„Великолепния китаец” е в седмичната програма на Фиеста ТВ от 11.00, 17.00 и 21.30 ч.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login