Видове термична обработка: Сотиране

Бърз и кратък процес при висока температура. Извършва се в много  малко количество мазнина( за месо- растителна).

th

Сотирането представлява пържене в тиган с много малко мазнина. Отнесено към месото, сотирането означава да пуснете пържолата в тигана за малко(колкото да не залепне),но силно сгорещено олио, да разтръскате тигана няколко пъти, да я обърнете и да повторите същото действие.

Терминът произлиза от френския глагол sauter- скачам, защото обикновено готвачът тръска тигана, като го държи за дръжката, а продуктите „подскачат“ в него.

Сотирането само по себе си не е достатъчно, за да стане месото готово за консумация- то е, така да се каже, само първият етап. Изключение правят споменатите вече говежди пържоли „алангре“

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login