Вино и шоколад

Знае се, че комбинацията от червено вино и шоколад е измислена в рая. Ако търсите идеалното съчетание за бяло вино обаче – с мускат и плодове няма да сбъркате. Мускатът е лек и деликатен с ниско съдържание на алкохол и спокойно може да се поднесе още от следобеда. Той е с по-ниски калории, така че на гостите ви няма да им останат угризения, че са прекалили на финала на вечерта. Хапка шоколад с глътка зинфандел или мускат с плодова пита – ето ги верните пътеки из коварните меандри на съчетаването на храна и вино.

wine-and-chocolate

Тези безценни познания ни преподава Майкъл Киарело. Той приготвя традиционния италиански десерт каноли. За него ще ви трябват фунийки, които се правят доста сложно. Може да си купите и готови и да ги напълните с крема, който Киарело ще ви покаже. Майкъл освен това гостува на една мила дама, която прави страхотни шоколадови формички.

wine_chocolate

Не пропускайте сладкото издание на „Стопанинът на лозовата долина“ по Фиеста ТВ от 10.30, 16.00 и 20.30 ч. през цялата седмица.

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login