Водка

2autumn

Водката е прозрачна безцветна течност със специфичен аромат. Тя е силна алкохолна напитка и като всеки алкохолен продукт трябва да се консумира с мярка. Освен всеизвестната вреда, която нанася алкохолът на организма (при прием на големи количества), следва да отбележим и полезните свойства на водката. Тя притежава загряващо и антибактериално действия, а разнообразието от добавки към всеки вид определя различни допълнителни качества. Например, водката с женшен има тонизиращ и общоукрепващ ефекти. Известно е, че това растение регулира обмяната на веществата, намалява главоболието, повишава физическата и умствената активности на организма.

Лечебните свойства на водката не се изчерпват с това. Серум, приготвен от напитката се препоръчва на хора със захарен диабет, хепатит и дори рак. Освен това, водката се използва външно при разтегнати мускули, при ухапвания от насекоми, изгаряне с коприва и други кожни раздразнения. Разрадена с вода водка се употребява за лечение на отит, това намалява възпалителния процес. Също като обезболяващо, когато трябва да се действа незабавно, а липсват подходящи средства.

Рани, порязвания и изгаряния могат да се обработват с продукта при всички хора, но когато говорим за консумиране в качество на лекарство, трябва да бъдем внимателни. Водката не е подходяща за деца и възрастни с хронични заболявания. Полезна за здравето е само в малки количества.

Малки дози от тази напитка, приемани под лекарски контрол, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания от 20 до 40%. Въпреки това, до този момент не беше ясно кои клетъчни механизми допринасят за това. По време на клинични изследвания и наблюдение на пациенти със сърдечно-съдови заболявания, лекарите нееднократно обръщат внимание, че малките, но редовно приемани дози на алкохол укрепват сърцето и кръвоносните съдове. Установено е, че малки количества качествена водка разтварят съсиреците в кръвоносните съдове, помагат за отделяне на стомашен сок. Този алкохол е едно от най-силните антисептични средства. Изключително е полезен при лечение на гнойни възпаления, отлично температуропонижаващо средство е (външно, чрез намазване).

Водката притежава и противошоково действие. При травми, измръзвания или ухапвания от змия, когато няма обезболяващо наблизо, тя може да спаси живот.

Японски лекари са стигнали до извода, че употребата на умерени количества алкохол повишава интелектуалните способности на човека. Има данни и за благоприятния ефект върху мозъчната дейност: спиртните напитки предотвратяват натрупвания по стените на артериите, по този начин предпазват мозъка от кислороден глад. Разбира се, говорим за умерени дози, защото пиянството води до противоположен ефект.

Ако имате заболявания на сърцето, задстомашната жлеза и черния дроб, не се колебайте да започнете лечение с водка, но само под лекарски контрол.

Днес, мненията за въздействието на водката върху организма са противоречиви. Лекува ли тя или точно обратното? Това зависи, преди всичко от индивидуалните особености на всеки човек.

Хранителна стойност при 100гр.
Вода66.0мл.
Белтък0.0гр.
Въглехидрати0.4гр.
Мазнини0.0гр.
Калории235кал.
Витамини и минерали
калций, калий, натрий

framar.bg,men.hotnews.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login