Яйца по панагюрски на фурна

Виолета Василева предлага по-различна рецепта за яйца по панагюрски.

ПРОДУКТИ

5 яйца (може и 6)

400 г кисело мляко

1 с.л. брашно

1 ч.л. оцет

3-4 скилидки счукан чесън

1 препълнена с.л. масло

сол, черен и червен пипер на вкус

1/2 ч.ч. вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме в купа киселото мляко с едно от яйцата.

Прибавяме оцета, брашното, счукания чесън и 1/2 ч.ч. вода (и малко сол на вкус) и разбъркваме до хомогенизиране на сместа. Към нея по желание може да добавим и малко сирене.

Изсипваме в немного голяма тавичка и върху сместа от ниско на разстояние едно от друго счукваме останалите яйца, като внимаваме да останат цели.

<br“>

Слагаме върху всяко яйце бучка масло, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и запичаме до готовност на яйцата.

 

Източник: 24 часа

 

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login