„Yummy cooking” – сготви щастие

 

Днес с рубриката на 359food.bg – „На гости” ще ви отведем в кулинарно училище „Yummy cooking” и ще ви разкажем за едно място, в което няма да отидете на обикновен кулинарен курс, а ще изживеете едно истинско и незабравимо вълшебство в кухнята, ще се запознаете с нови хора, ще се влюбите в кулинарното изкуство. И да, тук   кулинарията, високите технологии и забавлението ви предизвикват истински!

Кулинарното училище „Yummy cooking” е създадено през 2015 година в град София, на улица „Бяла черква”N24 и тук със сигурност няма да се чувствате неловко… като на училище, а ще получите една чудесна възможност да натрупате  практически опит от хора, които знаят и най-малките тънкости в кулинарията.

И ако имате желание да  развивате своите кулинарни умения, тук е мястото! Ще се срещнете, ще готвите и ще вечеряте с едни от най-добрите шеф готвачи в България.

Ние попаднахме на кулинарен курс с Дарин Стойков, който определя себе си като експериментатор, а всяка рецепта като предизвикателство – какво може да се промени, подобри, съкрати или направо замени. Той ни научи да си приготвим балкански вълшебства и с него попаднахме в една наистина приказна вечер, която не може да ни се случи в обикновен ресторант.

Да ресторант! Защото след като се учихме да готвим и  си сготвихме вечерята лично с шеф Дарин Стойков, вечеряхме всички заедно в приятна и уютна обстановка, в компанията на хора със същата любов и отношение  към храната.

След такава вечер, в която ви  се даде възможност да разкриете вашите способности и ви предразположи към пълно отдаване на кулинарните ви заложби, ще искате всяка вечер споделяте тук своята страст към готвенето.

Е така и направихме – рано на следващият ден се записахме за суши с Евгени Йорданов през юни. „Готвач, Chef, Кулинар, Любител, Авантюрист, заедно и по отделно това съм аз”– така се определя Евгени Йорданов. Или с други думи просто един човек, който много обича да готви!

Това, с което ни спечели още от интернет страницата на www.yummycooking.bg е неговите думи:

„Както казва мечо Пух – колкото повече, толкова повече. Та и аз така, колкото повече готвя, толкова повече ми се готви. Колкото повече опитвам храна от различни държави, далечни континенти, толкова по-жаден и по-любопитен ставам. Кулинарния свят е необятен и толкова пъстър. Както във всички изкуства, и в това си има класически основи, върху които можеш да експериментираш безкрай.”

 

И ние нямаме търпение да се срещнем, да се учим, да готвим и да вечеряме с шеф Евгени Йорданов.

И тук е момента, както се казва за реклама….  ще  кажем с огромно уважение, че като едно от най-добрите кулинарни училища в България „Yummy cooking” ще ви осигури най- високо качествени, професионални и забавни кулинарни курсове. И с помощта на готвачи, ще откриете някои от днешните най-популярните ястия в средиземноморска, индийска, тайландска, китайска и мексиканска кухня. И има едно нещо, което всички тези ястия ги обединява, а то е – професионалистите в екипа на „Yummy cooking”, като Елена, Дарин и  Евгени, които владеят изкуството си до съвършенство.

Но това, с което най-много ни впечатлиха и зарадваха беше детските кулинарни  курсове. Сега за 1 юни предстои един приказен кулинарен ден  с Елена Петрелийска. Тя смята себе си не просто за готвач, а за кулинар от 21- ви век. „А те се отличават с много по-голяма роля, изиграна извън пределите на кухнята . Да си такъв кулинар, означава да имаш социална отговорност. Харесва ми да готвя, защото намирам това за много лично преживяване, защото обичам да се храня, защото обичам здравословното и смятам , че е постижимо дори и в наши дни да се готви щадящо и осъзнат ” споделя за себе си тя.

Елена е подготвила за най- малките готвачи тристепенно меню от рибни пръчици с картофено пюре и зеленчуци, палачинки с шоколад и домашен сладолед, с ягодова лимонада. И е гарантирано, че ще преживеят един вкусен и различен ден на детето, а малките лакомници ще могат да сготвят всичко у дома – лесно и бързо за своите приятели и родители, така че празника им ще продължи дълго.

По програма за юни „Yummy cooking” са подготвили още много курсове, в които да се учите, готвите и забавлявате,  защото да готвиш и да се храниш е не само изкуство, но и любов. Любов! И да,  „Yummy cooking” прави това, което обича и обича това, което прави.

Забавлявайте се с тях и вие си сгответе вашето щастие –  www.yummycooking.bg

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login