Зимата си отива, настъпва Странстващия готвач

Bob-Blumer-head-shot

Атанасовден мина, което значи, че зимата се стяга да си ходи. Има няма 4-5 месеца и пак ще се събираме на открито край аромата на скарата или поне нищо не ни пречи да помечтаем за този блажен момент. Боб Блъмър – Странстващия готвач с неизменната му копринена пижама, ще ни помогне. Той посвещава вниманието си на нещо любимо на всички – пържолите. Никой не разбира телешкия стек по-добре от аржентинците, затова Блъмър черпи вдъхновение от наследството на гаучосите и техниките им за приготвяне на месо.

Специален гост на предаването е господин Джак Блъмър, т.е. бащата на Странстващия. Той споделя за първи път със сина си и зрителите на Фиеста ТВ тайната на специалния си сос за барбекю. Както повечето славни рецепти и тази се оказва изключително проста: една част лют червен пипер и три части сол, размивате в 300 мл гореща вода и готово! Звучи налудно с всичката тази сол, но този сос не се слага върху готовите пържоли, ами докато се пекат – така сосът прониква в месото, водата се изпарява, а солта и пиперът го овкусяват.

Както казахме в началото, ей го къде е краят на зимата, време не остана.

Колкото до „Странстващия готвач“ – гледайте го от 9.30, 15.00, 19.30 в работни дни и от 11.00, 16.30 и 21.00 ч. през уикенда по Фиеста ТВ.

коментари

коментари

You must be logged in to post a comment Login